Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕ;


Ακριβότερο θα γίνει το ηλεκτρικό ρεύμα έως 105,7% για τα μικρά – μεσαία νοικοκυριά, έως 66,1% για τους αγρότες και 19,3% για τη βιομηχανία, αλλά φθηνότερα έως 29,3% για τα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, αν εγκριθούν τελικά τα νέα τιμολόγια που υπέβαλε η ΔΕΗ προς έγκριση στην κυβέρνηση και τη ΡΑΕ (Ρυθμική Αρχή Ενέργειας).

Η εισήγηση της ΔΕΗ που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος» προβλέπει επίσης υψηλότερη τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου που χαρακτηρίζεται ως «ζώνη υψηλής ζήτησης». Κατά την περίοδο αυτή θα επιτρέπεται στη ΔΕΗ να επιβάλει «έξτρα» αυξήσεις στα τιμολόγια, όπως ζητεί να το κάνει και κατά τις εργάσιμες ημέρες (7 π.μ. – 11 μ.μ.) του έτους που θα ισχύει «η υψηλότερη ενεργειακή χρέωση».

Την ίδια ώρα¨που η ”Πράσινη” απάτη συνεχίζεται με τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και τα εισοδήματα μειώνονται η ΔΕΗ αποφασίζει (προφανώς μαζί με την πολιτική συηγορία της αρμόδιας ηγεσίας) να επιβάλλει έξτρα αυξήσεις.

Μάλλον κάποιοι θέλουν να σπρώξουν το κόσμο με το ζόρι στο παραμύθι της πράσινης ενέργειας.

Είτε ακριβαίνοντας το ρεύμα, είτε βάζοντας πράσινους φόρους στα αυτοκίνητα, είτε απαξιώνοντας τα “μη φιλικά προς το περιβάλλον” ενεργειακά σπίτια…

Ένα είναι σίγουρο: η προστασία του περιβάλλοντος δε σημαίνει αυτόματα αφαίμαξη των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου